Locatie – Calahonda del Sol

Aan de Costa del Sol, in de wijk Calahonda van Mijas ligt het nieuwbouw complex Calahonda Sunset. De wijk Calahonda in Mijas is een gebied met prestigieuze urbanisaties, exclusieve villa’s, clubs, golfbanen, enz. Het is zowel een residentieel en toeristisch gebied, waarvan de populariteit is gegroeid vanwege de strategische ligging, de diensten en de aantrekkelijke
omgeving met natuurlijke landschappen, het kustpad, 14 kilometer strand, de bergen en belangrijke infrastructuren met alles eromheen. Mijas is een charmant stadje dat om verschillende redenen wordt beschouwd als een van de beste bestemmingen in Europa: het klimaat, de gastronomie, de ligging, op korte afstand van Marbella, Sotogrande en Gibraltar, en de gemakkelijke toegang via de AP7 en de luchthaven van Malaga, die op slechts 35 km afstand ligt.

Aan de Costa del Sol met zijn heerlijke temperatuur, prachtige stranden en vele bezienswaardigheden is altijd wel wat te doen. Dankzij de geode infrastructuur is alles ook makkelijk bereikbaar.

Natuur vol met Activiteiten

Deze ontwikkeling bevindt zich in Sitio de Calahonda, een charmante urbanisatie die deel uitmaakt van de gemeente Mijas, gelegen aan de Costa del Sol. Een gebied waar u kunt wandelen, de Calahonda en Las Cabrillas beek kunt verkennen of het uitkijkpunt van Mijas kunt bezoeken.

De locatie van deze ontwikkeling stelt u in staat de rust van het gebied te omarmen en te profiteren van een grote verscheidenheid aan diensten:

Houd uw conditie op peil met 2 fitnesscentra, één op 2 minuten en de andere op 6 minuten rijden. Houdt uw kind van voetbal? De Pro Football Academy Marbella is ook op 6 minuten afstand. Diverse supermarkten van verschillende merken en nationaliteiten. Apotheken, tankstations, scholen voor verschillende leeftijden, klinieken en schoonheidscentra, kapsalons, dierenartsen, enz.14 kilometer strand waar u kunt kiezen om een dag met familie door te brengen of te ontspannen met het geluid van de golven.

Epicentrum van de Costa del Golf

Weet dat als u een professional bent of uw techniek wilt verbeteren, u in de buurt uitstekende clubs en golfbanen heeft, zoals: Miraflores en Calanova Golf naar het oosten.Cabopino Golf en Santa María golfclub Marbella naar het westen. Meer dan 20 golfbanen binnen een straal van 50 km.

Snelle Toegang tot de Rest van de Provincie

Málaga Binnen minder dan 1 minuut heeft u toegang tot de AP7 en bereikt u: Fuengirola (20 minuten) Torremolinos (35 minuten)Luchthaven van Málaga (36 minuten)Málaga centrum en treinstation (42 minuten)Marbella (23′) en Puerto Banús (25′)Estepona 41 minuten, Sotogrande (1 uur)

Vanuit het complex Calahonda Sunset in Mijas valt ook veel in de directe omgeving nog veel meer te ontdekken. Hier een opsomming van enkele activiteiten en bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen, allemaal binnen wandel, fietsafstand of een korte autorit:

  • wandeling langs het kustpad (Senda Litoral de Mijas) – Dit prachtige pad loopt langs de kust en biedt adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee. Het is perfect voor een ontspannen wandeling of fietstocht.
  • verkenning van het oude centrum van Mijas (Mijas Pueblo) – Dit traditionele witgewassen dorpje ligt in de bergen en biedt een charmante mix van historische architectuur, lokale ambachten, en gastronomische ervaringen. Mis de beroemde ezeltaxi’s niet voor een unieke manier om het dorp te verkennen.
  • golfen – De regio staat bekend om zijn uitstekende golfbanen. Dichtbij Calahonda vind je bijvoorbeeld La Siesta Golf Club en Miraflores Golf Club, ideaal voor zowel beginners als ervaren golfers.
  • bezoek aan Cabopino Beach – Dit is een van de mooiste stranden in de omgeving, bekend om zijn fijne zand, helder water, en de pittoreske jachthaven van Cabopino. Het is een uitstekende plek voor zonnebaden, zwemmen en watersporten.
  • wandelen in de Sierra de Mijas – Voor natuurliefhebbers biedt de Sierra de Mijas prachtige wandelroutes door de bergen, met spectaculaire uitzichten over de kust en het binnenland.
  • bezoek aan de Botanische Tuin (Jardin Botanico de la Muralla) – Deze prachtige tuin in Mijas Pueblo biedt een vredige ontsnapping met een verscheidenheid aan planten en bloemen, evenals een indrukwekkend uitzicht op de kustlijn.
  • ontdek de lokale wijngaarden – De regio Andalusië staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Er zijn verschillende goede wijngaarden direct in de buurt, allemaal zeker een bezoekje (en slokje) waard
  • paardrijden – Er zijn verschillende maneges in de buurt van Calahonda waar je kunt genieten van paardrijtochten door het prachtige landschap. Dit is een fantastische manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen.
  • bezoek aan het Waterpark (Aquamijas) – Ideaal voor een familiedag, biedt Aquamijas verschillende waterglijbanen, zwembaden en attracties voor alle leeftijden. Het ligt op slechts een korte afstand van Calahonda.
    culturele ervaringen in Mijas – Mis de kans niet om lokale ambachten te ontdekken, zoals keramiek en lederwaren. Bezoek ook het Etnografisch Museum (Museo Etnográfico) in Mijas Pueblo voor een dieper inzicht in de lokale cultuur en geschiedenis.
  • proef de lokale gastronomie – De Andalusische keuken is rijk en gevarieerd. Geniet van de lokale specialiteiten zoals gazpacho, espetos (sardientjes op een spies), en de zoete wijn van de regio. Er zijn tal van restaurants en tapasbars in de omgeving waar je van deze delicatessen kunt genieten.
  • fietsen langs de Riviera del Sol – Pak de fiets en verken de prachtige kustlijn langs de Riviera del Sol. De route biedt prachtige uitzichten en gezellige strandbars (chiringuitos) waar je kunt stoppen voor een verfrissend drankje.
  • bezoek aan het Kasteel van Sohail (Fuengirola) – Dit historische kasteel ligt op een korte afstand van Calahonda en biedt niet alleen een interessante geschiedenis maar ook spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee.
  • markten van Mijas – Verken de lokale markten waar je alles kunt vinden, van verse producten tot handgemaakte souvenirs. De markt in La Cala de Mijas, die elke woensdag en zaterdag plaatsvindt, is zeker een bezoek waard.

Met deze activiteiten en bezienswaardigheden direct om de hoek zul jij, je familie, vrienden of gasten een onvergetelijke tijd beleven in Mijas en de omliggende regio, of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, cultuur, of culinaire ervaringen.

Een plek om te genieten van de omgeving, de rust, het leven van nabijgelegen steden en dorpen en de exclusiviteit van een unieke enclave.

  • Luchthaven (50-100 km)
  • Strand (1-2 km)
  •  Zee (1-2 km)
  • Zeezicht
  • Uitzicht op de heuvels
  • Uitzicht op de stad
  • Bushalte bij complex
  • Winkels / winkelcentrum op loopafstand
  • Bars / Restaurants op loopafstand
  • Estepona (Europese finalist voor Stad van het Jaar 2023)